Leggyakrabban feltett kérdések

Ha további kérdése merülne fel, írjon az info@sulizsak.hu címre.

Az összegyűjtött ruhák és cipők nem adományozási célt szolgálnak, egy textilválogató üzembe kerülnek.  Az üzemben a ruhákat és a cipőket egyesével átválogatják, szortírozzák, osztályozzák és feldolgozzák, majd bálázzák. Ilyen formában jelentős részük exportálásra kerül. A fajtára és szezonra válogatott daraboknál fontossá válik azok minősége, tehát elsődleges helyüket az újrahasználatban találják meg. Az ily módon nem használható darabok pedig géptisztító rongyként, ipari alapanyagként kerülnek újrahasznosításra.

Az összegyűjtött ruhákért 50 Ft/kg összeget kapnak az intézmények.

A gyűjtések száma nincsen korlátozva. Azonban intézményenként egy tanévben 2 gyűjtés javasolt vagy optimális.

A megtelt és behozott zsákokat nem szükséges hosszabb ideig tárolni, egy meghatározott időpontra is lehet gyűjteni, melyet egyből el is tudunk szállítani.

A zsákokat az elszállítás előtt egyesével lemérjük, osztályonként regisztráljuk és az eredményekből kimutatást készítünk.

Minden szükséges adminisztrációt elvégzünk, az intézmény részéről csupán egy kapcsolattartó személyre van szükség, akivel a szervezés és a lebonyolítás megoldható.

A gyűjtésekhez 50-60 literes előregyártott kis zsákokat biztosítunk, melyet mindenki hazavihet. A zsákok hazavihető darabszáma nincsen limitálva.

A hirdetéshez plakátokat, szórólapokat és online használható anyagokat biztosítunk. Bármilyen kérdéssel fordulhatnak közvetlenül hozzánk is. Email: info@sulizsak.hu illetve a 30/566-8896-os telefonszámon.

Az otthoni összegyűjtéshez minden szükséges eszközt adunk: 50-60 literes kis zsákjainkban egyszerűen megoldható a ruhák visszahozatala, melyekhez segítségképp pontos útmutatást és leírást is csatolunk. Amit el tudunk fogadni: női, férfi és gyerek ruhadarabok; összepárosított cipők; kézitáskák; sapkák, sálak, kalapok; fehérnemű; zokni; lepedő; függöny; törölköző. A ruhák legyenek még valamilyen formában hordható állapotúak és kérjük ügyeljenek rá, hogy szakadt/lyukas/koszos/nedves ruhadarabok ne kerüljenek bele a zsákokba. Továbbá nem tudjuk elfogadni a következőket: paplan, takaró, párna; szőnyeg, fürdőszobai szőnyeg; textildarabok, anyagok, nem kész ruhák.

Gyűjtéseink képekben