Bolygónk megmentéséért sok apró, hétköznapi dologgal is hozzájárulhatunk. Ami eleinte bonyolultnak és körülményesnek tűnt, ma már természetes. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot otthon is és a munkahelyen. Biciklivel közlekedni kultusz. Nem kérünk szatyrot a boltban mert vittünk magunkkal. Biopamutból készült pólót veszünk fel. Fontos lett az egészséges életmód. Vegyszermentes zöldséget és gyümölcsöt vásárolunk. A fürdőszobában energiatakarékos izzót használunk. A konyhába energiatakarékos hűtőben tárolunk.

Sulizsák a környezetért

Tudjuk-e, mit kezdhetünk a már felesleges és kinőtt ruháinkkal?

A textil újrahasznosításra számtalan lehetőség van: a ruhák egy része újraviselhető és átalakítható. Felhasználhatóak az építőiparban, az autóiparban párnázóanyagként, a termelőiparban törlőruhaként, a textilszálakból fonal vagy szigetelőanyag készül.

Legyen a textil újrahasznosítás is olyan, mint a takarékos izzó!

Célunk, hogy cégünk tevékenységén keresztül segítsük a gyerekek környezettudatos nevelését, mellyel elérhetjük, hogy a jövő generációjának ezek az apró szokások már természetesek lesznek és beépülnek a hétköznapjaikba. Szeretnénk megismertetni mindenkivel a textil újrahasznosítás lehetőségeit és mindezért tenni is, nem csak elméletben. Közvetítőcsatorna szerepét betölteni a háztartások és a feldolgozók között.

Gyűjtsön az iskolának és segítse az újrahasznosítást!

Az iskoláknak ruhagyűjtési napokat szervezünk, ahová az iskola tanulói és dolgozói behozhatják az otthon és környezetükben már nem használt, a cég előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket.  2 héttel a gyűjtési nap előtt megkapják a begyűjtő zsákokat és promóciós anyagokat. Kezdődhet a csapatmunka! A megbeszélt gyűjtési dátumra a gyerekek behozzák a teli zsákokat, melyeket a helyszínen átveszünk, lemérünk és elszállítunk, majd egy rögzített kilónkénti árat fizetünk érte, amit legvégül megkap az iskola a szülők által teljesített támogatásként. Az iskola az így kapott összeget felhasználhatja saját fejlesztésére vagy bármilyen tevékenységre, mi pedig megtaláljuk a ruhadarabok új helyét!

Tanítsuk meg együtt a gyerekeket a környezettudatos életmódra!